Här skriver jag om det som faller tankarna, känslorna, fingrarna in. Om livet på jorden. Om döden. Det blev mycket av den varan ett tag. Men det är också de inläggen som blir mest lästa, så behovet finns.
Jorden vårt hem i Universum - miljöfrågor ligger mig varmt om hjärtat. Likaså det som handlar om vår andlighet. Välkommen in i min värld!

lördag 29 mars 2014

Healing - den kärleksenergi som människor kallar Gud

Tänk att det existentiella kan se så olika ut för olika människor.  Men alla har vi i alla fall nån sorts livsfilosofi.  Jag tror man söker nån förklaring på varför vi finns här, eftersom vi tycks oförmögna att se hela bilden medan vi lever den här fysiska verkligheten.

Min syn är att vi är en del av allt. Av universum eller gud om man vill kalla det så. För mig är "gud" en kraft, kärleksenergi, som  genomsyrar allt.  Kärleken innebär naturligtvis även frihet.  Vi är fria, har frihet att välja. Vi har fått en fri vilja, som dock inte alltid används av människor på bästa sätt.   Nån ond makt tror jag inte finns. Det är människor som är rädda, egoistiska eller i obalans, som gör galna saker.

Om påven fick en nunna att bli hel innan han dog så var det väl jättebra, för båda två. Nunnan blev frisk och påven fick en stjärna i himlen och dessutom glädjen av att ha fått hjälpa en medmänniska. Kanske också en inskription på någon tavla i Vatikanen. 
Händelsen var viktig för hela mänskligheten, eftersom den syns i medierna, och visar på att fenomenet finns och fungerar.
Sägas bör väl att den som ger healing 'bara' är kanalen som förmedlar och riktar healingenergin och kan ta åt sig äran för att ha ägnat en stund åt en medmänniska...  Och healing, ja det är väl den kärleksenergi som människor kallar Gud.

Healing fungerar uppenbarligen. Det har vi sett otaliga exempel på. Helande sker runt om oss. Folk vallfärdar till kända healers och blir hjälpta. "Placebo" säger läkarvetenskapen. Tron skall göra er fria, säger en känd historisk person, som säkerligen funnits, och som var en stor healer... Kalla det vad man vill, men om folk blir botade utan läkemedel och utan biverkningar så är det väl bara bra.
Var och en har sin syn och sin tro, och så länge man kan lyssna på varandra utan att döma eller fördöma, så blir det bra. Då kan vi bara berika varandra i detta med andligheten som jag tror är viktigare för oss än någon annan fråga, eftersom det snuddar vid en av de stora livsfrågorna: Varifrån kommer vi? ...ur ett andligt perspektiv. Vi är mer än kropp och själ.


Att vara andlig betyder inte att man är en flummare som går på vad som helst. Det är människor som valt att utveckla sidor av sin person som ligger utanför det vi kan se, höra och ta på: medialitet och helande.

3 kommentarer:

 1. Hallå där! Såg dina länkar i mailet och tittade in en sväng. Vilken fin blogg du har, full av finurliga funderingar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tack vad glad jag blir för lite support! Det värmer en bloggares hjärta och ego med lite glada tillrop.

   Radera