Här skriver jag om det som faller tankarna, känslorna, fingrarna in. Om livet på jorden. Om döden. Det blev mycket av den varan ett tag. Men det är också de inläggen som blir mest lästa, så behovet finns.
Jorden vårt hem i Universum - miljöfrågor ligger mig varmt om hjärtat. Likaså det som handlar om vår andlighet. Välkommen in i min värld!

måndag 5 januari 2015

Iskonst

Den här senaste veckan har till och med jag vågat mig ut på sjöisarna. När det är 20-25 cm tjock kärnis är det bara när isen "råmar", som jag tvärnitar av bara farten. Då kan ju vem som helst bli lite darrig. Men jag är ju inte särskilt van isbedömare. Så jag håller mig till säkra kort. Kända sjöar. Och så väntar jag gärna tills de kör bil på isen... så kan jag lita på att inte behöva bada isbad. 


Ispromenader både igår och dag, gav även en 
konstupplevelse av det ovanligare slaget. 
Helt fantastiska fantasifulla mönster och 
former. Alltså helt fritt från manipulation av människohänder. Naturlig konst.  
  

 Ansikten på många olika ledder.

  De två blå bilderna ser väldigt tredimensionella och buckliga ut. ovanpå ligger dock ett lager slät fin is, som man anar om man låter blicken följa sprickbildningarna i ytan.
 


"Isgräs"... (nedan):   De "stående stråna" ser ut att vara luftbubblor på tråd. 
Detta är alltså inuti isen.


    Och solnedgången måste bara få avsluta isprinsessan FiaLottas blogginlägg idag. 
    Det är mina "killar"som glider fram på ärvda långfärdsskridskor av årsmodell 1940 cirka. 


1 kommentar:

  1. Visst är det härligt! Vår is är dock lite bubblig, men fungerar helt ok till skridskor ändå :) Önskar dig en god fortsättning på nya året.

    SvaraRadera