Här skriver jag om det som faller tankarna, känslorna, fingrarna in. Om livet på jorden. Om döden. Det blev mycket av den varan ett tag. Men det är också de inläggen som blir mest lästa, så behovet finns.
Jorden vårt hem i Universum - miljöfrågor ligger mig varmt om hjärtat. Likaså det som handlar om vår andlighet. Välkommen in i min värld!

lördag 21 december 2013

Mycket mysko mankemang med min cykel-nyckel...

Synkroniciteter - eller meningsfulla sammanträffanden

Innan vi åkte till Turkiet första veckan i oktober, så rensade jag knippan från onödiga nycklar för att minska på vikten. Bland  annat cykelnyckeln fick stanna hemma. Sista dagen före avfärd, skulle jag hälsa på mor och säga hejdå, och tog en tur ner till henne. Låste cykeln och glömde bort att jag inte hade cykelnyckeln på knippan. Rackarns!
Jag fick låna moderskapets cykel som nödlösning för att komma mig hem igen någon gång.


Nyckeln har envisats med att förbli borta. Så   6 - 7 veckor senare, gav jag upp letandet och så tog jag och skrev av cykelns ramnummer och låsnummer, för att förhoppnngsvis kunna köpa en ny nyckel från tillverkaren.

Reservnyckeln

När jag en kvart senare kommer hem, stoppar jag handen i en jackficka under hallhyllan, och får upp reservnyckeln. Det var som att handen åkte ner i jackfickan av sig själv. Det kändes symboliskt, magiskt på nåt sätt. Att så snart efter att ha 'kapitulerat', få tillbaka en av cykelnycklarna.
Och jag som var så säker på att jag gått igenom varenda ficka i hela huset... Men så var det uppenbarligen inte.
Nåja, nu tar jag mig fram igen i alla fall. Undrar vad den här historien vill säga. Det finns garanterat budskap. Det ligger en stark symbolik i nycklar.

Drömliknande händelser som man upplever i vaket tillstånd

Dagsdrömmar är händelser, skeenden i livet. som man kan använda på samma sätt som vanliga sovdrömmar, tolka dem och få en  terapeutisk verkan, eller ett budskap. Louise Minerva Li har skrivit om dagsdrömmar i sina drömböcker, "Nattdröm, dagsdröm, livsdröm" och "Förstå dina drömmar".

Mössan

Som grädde på moset hittade jag samma dag även min saknade stickade mössa. Den låg ute på backen i kanten av cykel- och gångvägen i ett hyreshusområde, som vi brukar passera på väg till styrketräningen på friskgymnastiken.. Ingen aning om när jag tappat den... förmodligen för en vecka sen, då vi var och tränade senast. Konstigt att ingen tyckt sig behöva den.

Tolkningsförslag

Mössor håller huvuden varma. Kanske behöver jag försöka hålla huvudet kallt eftersom jag tappade den - Eller tvärtom, varmt, eftersom jag så mirakulöst återfick den?
Eller har du nåt bättre förslag till tolkning? Jag vet inte riktigt om det har någon verklighetskoppling.

Det som hände i fallet med nyckeln, var ju att när jag gav upp tvångsletandet överallt, och tänkte försöka få tag på en ny nyckel, så dök reservnyckeln upp.
Kanske betyder det att det finns alltid lösningar, fast dom kanske inte ser ut riktigt som jag själv tänkt. Andra sätt kan också vara bra. Men cykeln, som i mångt och mycket är mitt livsfordon, stod alltså låst i garaget hemma hos min mamma, eftersom jag inte visste var jag hade nyckeln.
Nycklar öppnar upp och låser. De är magiska.

Det ska bli intressant att se vad jag behöver göra för att få tillbaka originalnyckeln... Kanske behöver jag öva på att låta livet leda mig i stället för att jag ska försöka leda livet fast det inte låter sig ledas.

Dags att släppa kontrollen och tillåta sig att bara följa flödet?


Inget härligare än
sommarutflykt !
på cykel.
Dubbfritt!
Däremot sällan
alldeles myggfritt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar