Här skriver jag om det som faller tankarna, känslorna, fingrarna in. Om livet på jorden. Om döden. Det blev mycket av den varan ett tag. Men det är också de inläggen som blir mest lästa, så behovet finns.
Jorden vårt hem i Universum - miljöfrågor ligger mig varmt om hjärtat. Likaså det som handlar om vår andlighet. Välkommen in i min värld!

tisdag 18 september 2012

Hur lever man på jorden så jorden överlever?


Apropå det jag skrivit tidigare, om "välstånd till döds"
Det kan kännas som att man vill ge upp, när man ser hur mycket det finns att göra, för att vi och jorden ska må bättre...

Men Allt Som Görs Har Betydelse.
Gör det som just du kan, utan att tänka att det känns meningslöst med så små saker. Om alla gör det, blir alla små bäckar till en stor brusande älv. Alla små handlingar och tankar får betydelse. Vi har vänt på skeenden förr.  Kaffefiltereffekten ... är det väl knappast någon, som inte känner till?

Uppfinningar: gamla koncept med ny teknik - i tiden.
Kom gärna med ditt tips i en kort kommentar!
På så sätt kan vi hjälpas åt att medvetandegöra möjligheterna, i stället för att se hindren.
Inga tips är för små eller för enkla. Kanske någon har lust att tänka stort också. Det är intressant att se vad som kommer fram när en grupp människor sätter sig ner och tänker.


Som exempel, vill jag framhålla en visserligen redan befintlig, liten, och mycket god idé:
Beställningsbaserad tillverkning - i stort och i smått!
Dalatrafiks personliga beställningsbusstidtabell.
Man kan på internet beställa precis bara de busstabeller man behöver, för att det inte ska behöva tryckas några onödiga tabellsidor. Jag åker själv bara en lokalbusslinje och en linje till Falun. Och jag gillar papperstabellen eftersom den blir lätt att ha i ryggsäcken och jag behöver inte slå på en dator för att kolla en busstur. Perfekt. Allt borde med dagens teknik kunna utföras på motsvarande sätt. 

Beställningsbaserad tillverkning - fler användningsområden?
Välkommen att tipsa om din egen jordenräddande lilla vardagsförändring!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar